Tips och råd när du skall flytta


Skall du packa själv eller skall vi göra det åt dig? Om du packar själv men vill att vi flyttar åt dig lånar vi ut flyttkartonger och packmaterial. Man brukar behöva lika många kartonger som man har kvadratmeter bostadsyta.

Viktigt vid packning är att:

  • Packa ömtåliga varor noggrant med sk makulatur eller silkespapper både runt och emellan i kartonger.
  • Packa tallrikar stående på högkant i kartongen och säkra runt om med papper och andra varor. Då minskar risken för skador.
  • Packa inte glas, porslin eller övrigt kökslösöre i tidningspapper för då blir det trycksvärta på dem och du måste diska allt när du packar upp.
  • Fyll inte hela flyttkartonger med böcker utan bara till hälften. Resten av kartongen fyller du med lättare saker så blir inte kartongen så tung och risken för skador minskar.
  • Försök att packa så mycket som möjligt i kartonger även om det sticker upp ovan överkanten. Då går det fortare för oss och blir billigare för dig.
  • Bind eller tejpa ihop gardinstänger, sopkvastar och andra långa föremål.
  • Har du piano eller andra tunga eller skrymmande möbler är det bra om vi får veta det så att vi säkert har med oss bärselar.
  • Glöm inte heller adressändring, flytta telefoni, Internet, kabel-TV etc och att säga upp elabonnemanget. Dessutom skall nytt elabonnemang tecknas till nya adressen.

 

”Jag har en kusin som skulle flytta för många år sedan och hon bad mig hjälpa till att bära och köra. När jag skall börja bära sakerna från köket upptäcker jag att hon packat kristallglasen i papperskassar stående i två lager med grytlappar mellan lagren... Det var ett typ-exempel på hur man INTE packar. Det gick dock bra ändå och inte ett enda glas gick sönder.” MH

 

Allmänt om kartonger

Packa inte kartongerna överfulla, de skall lätt gå att stänga. Kartongerna  får inte fyllas med böcker eller pärmar, de är inte konstruerade för den vikten, lämna ett tomrum eller fyll på med något lätt.

För optimal logistisk hantering ber vi er ställa kartongerna på varandra tre och tre med den tyngsta kartongen överst. Förfarandet underlättar väsentligt när man skall hantera lådorna med en så kallad ”pirra”. Etiketten bör sättas väl synlig på kartongens kortsida.

Skrivbord och stolar

Töm skrivbordslådor och hurtsar fullständigt, håll reda på nycklar och småsaker. Märkskrivbordet med etiketter, kom ihåg att märka varje separat del så att skrivbordet är märkt även när det är nedplockat.

Bokhyllor och skåp


Töm alla skåp och hyllor i kartonger, var noga med att märka kartongerna med vilken möbel sakerna kommer från.
Ta loss löstagbara hyllplan och tejpa ihop dem med en skonsam tejp. Samla även upp hyllstiften i exempelvis en påse som tejpas fast på hyllplansbunten.                                                 

Datorer


Koppla ur alla kablar såväl data-kablar som elektriska. Lägg dem tillsammans med tangentbord och mus i en påse. skydda skärm och tangentbord. Märk tydligt upp varenda del.
Glöm inte att säkerhetskopiera relevant information innan flytten!
Datorutrustningen skall inte packas i kartonger, flyttpersonalen använder datorvagnar vid transport.                                                              2010 @ POWERED BY SEVENTH DIGITAL
hublot replica
cartier replica uk
rolex replica sale
rolex replica sale
rolex replica uk
tag heuer replica uk